WordPress vs Webflow: Hva passer best for din nettside

Kevin Larsen
Sist oppdatert
November 24, 2023

Webflow og WordPress er to populære plattformer for nettsidebygging, men de er fundamentalt forskjellige i mange aspekter. Fra pris og designfrihet til tilgjengelighet av plugins og oppdateringskrav, finnes det mange faktorer å vurdere når man bestemmer seg for hvilken plattform som passer best for å dekke behovene.

I denne artikkelen vil vi ta en nærmere titt på begge plattformene for å gi deg et klart bilde av hva de har å tilby.

Hva er WordPress?

wordpress

WordPress er det mest populære nettsidesystemet i verden. Det er en åpen kildekode-plattform, noe som betyr at alle kan laste ned og bruke det gratis. Det er svært fleksibelt, og kan brukes til å bygge nesten hva som helst, takket være et rikt utvalg av temaer og plugins.

WordPress er kjent for sin allsidighet, og driver nesten 40% av alle nettsidene på internett.

Hva er Webflow?

webflow

Webflow er også et nettsidepubliseringssystem, men tilbyr samtidig en alt-i-ett-løsning med visuelt designverktøy, hosting, CDN og publiseringssystem. Alt er samlet i et skybasert system.

Den gir deg tilgang til hele nettsidens underliggende kode, og tilbyr et visuelt verktøy for å generere nettsidens kode - HTML, CSS, og JavaScript. Webflow er ekstremt tilpassbar, og tilbyr en kombinasjon av fordelene med et visuelt redigeringsverktøy med den ekstra fleksibiliteten til å lage en helt tilpasset nettside fra bunnen av.

Hovedforskjeller mellom WordPress og Webflow

effektiv strategi

Den mest fremtredende forskjellen mellom Webflow og WordPress ligger i tilnærmingen til design og brukeropplevelse. Webflow gir full designfrihet med en intuitiv dra-og-slipp-sidebygger, mens WordPress er mer avhengig av forhåndsdefinerte temaer og plugins for å oppnå tilnærmet funksjonalitet.

Kode

Webflow har en ren kodekvalitet, et resultat av sin unike tilnærming til å la brukerne direkte manipulere nettstedets underliggende kode. I kontrast kan WordPress-koden bli mer rotete på grunn av den intensive bruken av plugins. Samtidig er WordPress bygget på PHP, som er naturlig tregere enn ren HTML, CSS og JavaScript.

Som regel så går det en del tidsforbruk å optimalisere WordPress installasjonen og presentasjonen av siden for å oppnå fornuftig hastighet på sidelastningen. En plugin som tar seg av dette samt. caching og lazy loading er nødvendig, og den beste koster 59$ i året.

WordPress er også avhengig av ekstra plugins for egenskaper for søkemotoroptimalisering, og som regel avhengig av eksterne tjenester for CDN og backups. Alt av disse er inkludert i Webflow.

comparisons

Hosting

Hosting av WordPress skjer i hovedsak på Webhotell, hvor kunder legger installasjonen sin hos en leverandør og deler ressurser i lag med andre brukere. Best practice er at alle får tildelt og betaler for en viss mengde ressurser slik at en kunde ikke kan skape treghet for andre, men ikke alle webhoster har implimentert systemer for dette.

Webhotell er billige, med ulempen å måtte forvente noe nedetid og potensielt uregelmessig hastighet. Det varierer også om det er tilrettelagt for at du får tilgang til PHP og Apache miljøet, som kan være nødvendig for feilsøk, oppgraderinger, og aktivering av features som html/GZIP compression og csv. eksporter.

Sammenlignet så er alt dette tatt med i betraktning i Webflow løsningen. Webflow har server redundancy og failover, og oppskalerer automagisk ressursene etter behov.

Fordeler med WordPress

 • Gratis: WordPress selv er helt gratis. Du trenger bare et webhotell og et domene for å kjøre en nettside med WordPress, noe som kan være ganske rimelig.
 • Et hav av plugins og temaer: Det finnes et stort bibliotek med plugins og temaer laget av tredjeparter som kan enkelt installeres på nettsiden din. Uansett hva du trenger, kan du nesten alltid finne en passende plugin.
 • Superfleksibelt: Du kan bruke WordPress til å bygge nesten hvilken som helst type nettsted.
 • Stort fellesskap: WordPress har et stort og aktivt fellesskap, noe som betyr rikelig med støtte, tutorials og ekstra ressurser.

Ulemper med WordPress

 • Kompleksitet: Til tross for dens popularitet, kan den høye graden av tilpasning og selvhosting gjøre WordPress mer komplisert og tidkrevende å bruke.
 • Behov for vedlikehold: Du må oppdatere temaer, plugins og WordPress-kjerne regelmessig for å sikre nettstedets sikkerhet. Det kan være tidkrevende og føre til nye problemer, som bugs, sikkerhetshull og endringer som ødelegger noe på siden.
 • Kodekvalitet: Avhengighet av plugins kan føre til rotete og ineffektiv kode, noe som påvirker nettstedets ytelse.
 • Avhengigheter: Du er i stor grad avhengig av plugins og tredjeparts tjenester for å bygge en fullstendig nettside. Jo flere avhengigheter og ledd som er involvert jo flere kilder til feil er det.
 • Treghet: Det kan bli en uendelig kamp å optimalisere siden til å bli rask
 • Uforetsigbar pris: Det er vanskelig å estimere kostnader for en WordPress løsning, grunnet alle ekstra tjenestene som kan bli nødvendig.
Tilpasset

Fordeler med Webflow

 • Kreativ frihet: Med Webflow har du full frihet til å designe nettstedet ditt som du vil, uten å måtte kode.
 • God SEO: Webflow gir deg verktøyene til å lage svært SEO-vennlige nettsteder.
 • Enkle animasjonsmuligheter: Du kan lage animasjoner i Webflow uten å måtte kode.
 • Krever ingen oppdateringer: I motsetning til WordPress, krever ikke Webflow regelmessige oppdateringer av programvare eller plugins.
 • Kan eksporteres ut: Du kan eksportere nettstedet ditt ut av Webflow når som helst og hoste det på ditt eget webhotell.
 • Ren kode: Webflow genererer ren og effektiv kode, utgangspunktet er bra, og det er vanskelig å gjøre feil.
 • Innebygget hosting: Webflow tilbyr innebygget hosting, backup og CDN, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å finne og administrere disse løsningene selv.
 • Innebygd CMS og E-commerce: Webflow gjør det lett å tilpasse systemet slik at flere kan redigere nettsiden uten ekstra kompetanse.

Ulemper med Webflow

 • Litt dyrere hosting: Webflow koster fra $14 per måned, avhengig av hvilke funksjoner du trenger for nettstedet ditt.
 • Begrensede maler: I forhold til WordPress, tilbyr Webflow et mer begrenset utvalg av maler.
 • Mindre fellesskap: Webflow har et mindre fellesskap enn WordPress, noe som kan bety mindre støtte og færre ekstra ressurser.
 • Litt bratt læringskurve: Grensesnittet til Webflow kan være uvant for folk som ikke er kjent med utvikling.
 • Funksjoner: Webflow er ikke like utbredt som WordPress, og enkelte funksjoner kan mangle og må forespørres av utviklerne.

Så hva bør du velge?

Både Webflow og WordPress har sine egne styrker og svakheter. Å velge mellom Webflow og WordPress avhenger av dine spesifikke behov, ferdigheter og budsjett. Mens WordPress tilbyr en stor fleksibilitet og et stort utvalg av plugins og temaer, gir Webflow større designfrihet og krever ikke regelmessige oppdateringer.

Vi kan ikke si objektivt hvilken som er bedre i helheten, begge plattformene er gode alternativer for å bygge nettsider. Dog, vår egen mening er at Webflow er et bedre valg, men det betyr ikke at alternativet er dårlig – vi benytter selv begge platformene i våre prosjekter.

Men mer konkret, dersom du skal starte et nytt nettsideprosjekt i dag, anbefaler vi å vurdere en Webflow løsning.

goals

Hvis du ønsker å lese mer om Webflow og en av våre leveranser, ta en titt på artikkelen vår om Evolo sin nye Webflow løsning.


Attributions

Image by storyset on Freepik
Image by storyset on Freepik
Image by starline on Freepik

artikler innen

Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?
Kundehistorier
Digital markedsføring
Webutvikling

Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?

Optimalisering av Evolos Meta-annonser sikrer 80% konverteringer via Facebook, med fokus på kvalitetsinnhold og strategiske landingssider.
LES MER
Vi har utviklet nettsiden til Alten Lodge
Webutvikling
Kundehistorier

Vi har utviklet nettsiden til Alten Lodge

Alten Lodge ønsket å oppdatere sin nettside for å forbedre inntrykket blant potensielle gjester.
LES MER
Hvordan vi gjorde finnmark moods bookbar!
Webutvikling
Kundehistorier

Hvordan vi gjorde finnmark moods bookbar!

Vi har hjulpet finnmark moods med hvordan de tilbyr og administrerer sine turer, takket være implementeringen av bookingssystemet GoToHub.
LES MER
Hjemmeside for små bedrifter: et konkurransefortrinn
Digital markedsføring
Webutvikling

Hjemmeside for små bedrifter: et konkurransefortrinn

Landskapet er i endring. Uten en hjemmeside, risikerer små bedrifter å bli oversett av yngre og nye, eller tilflyttede kunder.
LES MER
"The 2024 State of the Website" rapporten er ute, hvilken innsikt kan vi hente ut for fremtiden?
Webutvikling
Nyhet

"The 2024 State of the Website" rapporten er ute, hvilken innsikt kan vi hente ut for fremtiden?

Webflows "The 2024 State of the Website" rapport avslører at moderne bedrifter møter betydelige utfordringer i å utvikle, vedlikeholde og eie sine nettsteder effektivt.
LES MER
Trenger din bedrift virkelig en nettside? Nettsiden er nøkkelen til suksess
Webutvikling

Trenger din bedrift virkelig en nettside? Nettsiden er nøkkelen til suksess

I dagens digitalt drevne verden, er spørsmålet ikke lenger "om" din bedrift trenger en nettside, men "hvorfor" og "hvordan". Hvorfor er nettsiden så essensiell?
LES MER
Alle artikler

Få kontroll over markedsføringen

Digital markedsføring tilpasset dine behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.