Podcast

Næringsveien

Næringsveien er en podcast som har som mål å gi innsikt i næringslivet i Nord-Norge gjennom intervjuer med interessante personer.

Gjennom samtaler om deres liv, jobb og fremtidsplaner, gir podcasten lytterne muligheten til å lære av erfaringene til menneskene som utvikler næringslivet vårt.

Apple Podcasts

Lytt til våre episoder på Apple podcasts

Spotify

Lytt til våre episoder på Spotify

Youtube

Lytt til våre episoder på Youtube

Høydepunkter

Vi trekker frem noen av våre favoritter

Podcast

Bjørn-tore Hagberg, SmartDok AS

Bli med når Bjørn-Tore Hagberg som snakker om teknologi, programvareutvikling og hvordan bygge et suksessrik selskap i den nye episoden av Næringsveien.

Han startet sin reise som ansatt i Alta Kommune, før han begynte på en bachelor innen informasjonsteknologi ved høyskolen i Finnmark (nåværende UiT). Videre skrev han sin masteroppgave innen GPS sporing fra mobilen, som ble grunnlaget for SmartDok appen vi kjenner i dag.

Da han var ferdig med Høyskolen, startet han programvareselskapet Ascella som utviklet appene EasyCoach, TimeOversikt og SmartDok.Etter 10 år byttet de navn til SmartDok, fordi SmartDok var mer kjent blant befolkningen enn Ascella, og 90% av inntektene kom fra SmartDok.​

Ulf-Stian Andersen, Andersen Arbeidsdykking AS - Alta Akvaservice AS - Sea Inspiration AS - Far North AS

Ulf-Stian Andersen er involvert i selskaper som Andersen Arbeidsdykking, Alta Akvaservice, Sea Inspiration og Far North.

Han er en av mange som har tjent gode penger som leverandør til oppdrettsnæringen rundt om i Nord-Norge.
I denne episoden snakker vi om arbeidsmoral, åpenhet i forretning, dagens skolesystem og hvordan du kan lykkes uten utdanning!​

Sondre Kristoffersen,  Alta Fiskeriselskap AS

Når faren Jens Kristian Kristoffersen gikk bort tok Sondre Kristofferen over Alta Fiskeriselskap og en gjeld på 95 millioner kroner.

Hør historien om hvordan de snudde investeringen M/S Jens Kristian fra et mareritt til et eventyr.
Jeg vil legge til at Sondre mistet bestefaren sin dagen før innspillingen av denne podcasten og han var strekt påvirket av hendelsen når vi snakket.​

Jens-Harald Jenssen, Seacloud AS

Bli med i et dypdykk i oppdrettsnæringen med Jens-Harald Jenssen, daglig leder i Seacloud AS🌊

Stig Asle Hanssen, Ishavskraft AS

Hør historien til Stig Asle Hanssen, som er administrerende direktør i Ishavskraft AS.

Ishavskraft er en av Norges største kraftleverandører, med privat- og bedriftskunder i hele landet.
Energibransjen er i endring, og Ishavskraft er i fronten av utviklingen.

Ishavskraft jobber med innovasjon, produktutvikling, krafthandel, porteføljeforvaltning, bærekraft, regnskap, salg, kundeservice, utvikling, markedsføring og kommunikasjon.