Slik oppretter du en videoannonse på Meta(Facebook)

Kevin Larsen
Sist oppdatert
January 3, 2024

Slik oppretter du en videoannonse i Annonseadministrasjonen

Her anbefaler vi å opprette et egendefinert publikum spisset mot din målgruppe for videoen. Vi anbefaler også å bytte til manuelle plasseringer og ta bort avhuket for Audience Network.

  • I delen Format, klikk på Ett bilde eller en video.
  • Last opp videoen som annonseinnhold.

For å laste opp en video, klikk på Legg til medier og velg video. Last opp videoen din og velg fra biblioteket, så kommer du videre til redigering. Klipp videoen om ønsket.

Under Beskjær får du muligheten til å beskjære din video for ulike format.
Vår anbefaling er å benytte en video i formatet 1:1 i de fleste tilfeller, da dette er formatet som benyttes for selve Facebook feeden. Feeden står for majoriteten av inntrykk for annonser, spesielt innen B2B, men også for B2C.

Om budsjettet tilstrekker så anbefaler vi å benytte to versjoner av videoen, en i 9:16 format for Reels og den andre i 1:1 for Feed.
Du vil da kunne bytte ut den ene videoen for f.eks. Reels plasseringer, slik at du dekker begge formatene. Trykk på Bytt ut, velg videoen i det andre formatet og trykk Neste.

Plasseringen Høyre Kolonne benyttes ikke for video og kan ignoreres, ta bort avhuket for denne plasseringen i menyen for manuelle plasseringer om det er ønsket.
Klikk Neste og velg optimaliseringer.

Resultat etter å ha lastet opp og benyttet to videoer i 1:1 og 9:16 format.

  • Under Annonseinnhold, Klikk på Rediger medier -> Rediger video for å tilpasse et miniatyrbilde eller laste opp undertekster. Her kan du også klippe og beskjære.

Ca. 85% av videoavspillinger på Facebook er spilt av med lyd avslått, så teksting må til for å få frem budskapet av videoen. Det er vanlig å ha disse som et tillegg til videoen, slik at teksten får riktig plassering når videoen lastes opp på mange ulike plattformer og plasseringer.

Klikk på Undertekster i redigeringsmenyen, her vil du kunne automatisk generere undertekster eller laste de opp fra en SRT fil.

Når vi utsender video til våre kunder, så bruker vi å inkludere en SRT fil. SRT filen må ha riktig navn for å kunne lastes opp, for norske undertekster er dette for eksempel undertekster.no_NB.srt

  • Legg til annonsetekster, lenker og sporing. Når du er ferdig, klikker du på Publiser for å kjøre videoannonsen.

Ønsker du å se annonsen live etter den er blitt godkjent, kan den åpnes fra Vis diagrammer ->  Handlingsmeny(. . .) -> Flere alternativer -> Administrer Facebook-kommentarer. Herfra vil du også kunne dele din annonse.

Suksess!

Mer om videoproduksjon

Trenger du å få produsert video til din markedsføring?
Ta en titt på hva vi kan tilby her

Attribution

Freepik

artikler innen

5 nyttige verktøy for digital markedsføring
Guider
Digital markedsføring
Webanalyse
SEO

5 nyttige verktøy for digital markedsføring

Vi utforsker fem nyttige verktøy for digital markedsføring: Meta Business Suite, ChatGPT, Google Analytics, Google Search Console, og Canva
LES MER
Slik økte vi synligheten til Vernesenteret på sosiale medier
Digital markedsføring
Videoproduksjon
Kundehistorier

Slik økte vi synligheten til Vernesenteret på sosiale medier

Vi har økt synligheten til Vernesenteret gjennom en omfattende digital markedsføringskampanje, inkludert artikler, videoer, bilder og annonser på sosiale medier.
LES MER
Kinoreklame for Uno Café: et smakfullt samarbeid
Videoproduksjon

Kinoreklame for Uno Café: et smakfullt samarbeid

Nyhet hos Uno Café! 🎬 | Se vår saftige burgervideo på kino 🍔
LES MER
Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?
Kundehistorier
Digital markedsføring
Webutvikling

Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?

Optimalisering av Evolos Meta-annonser sikrer 80% konverteringer via Facebook, med fokus på kvalitetsinnhold og strategiske landingssider.
LES MER
Hvordan tolke nettsidestatistikk?
Webanalyse
Guider

Hvordan tolke nettsidestatistikk?

Lær hvordan du tolker nettsidestatistikk, inkludert aktive brukere, økter, sidevisninger, konverteringer, engasjementsgrad, øktvarighet og kilder.
LES MER
Hvordan vi promoterer Seiland House
Kundehistorier
Videoproduksjon

Hvordan vi promoterer Seiland House

Kundehistorien om Seiland House fokuserer på produksjonen av to videoer, med droneopptak av omgivelsene, innblikk i leilighetene, en unik lunsj, og stemningsfulle øyeblikk i baren og ved stampen.
LES MER
Alle artikler

Få kontroll over markedsføringen

Digital markedsføring tilpasset dine behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.