Rekruttering av samiske lærere og studenter med kraften av 5 videoer

Magnus. K. Jonas
Sist oppdatert
November 24, 2023

Rekruttering er hjertet av enhver utdanningsinstitusjon, og for Sámi University of Applied Sciences, er det å tiltrekke og holde på talentfulle studenter og ansatte avgjørende. I en ny rekrutteringskampanje, produserte vi fem videoer for å promotere samisk barnehagelærerutdanning og samiske lærerprogrammer.

Produksjon for Samisk Høgskole

Rekruttering barnehagelærere

To videoer fokuserte på å rekruttere studenter til samisk barnehagelærerutdanning, og to hadde som mål å tiltrekke samiske lærere til universitetet. Innspillingene for samisk barnehagelærerutdanning ble utført i barnehager i Alta og Kautokeino, mens opptakene for samiske lærere dekket trinn 1-7 og trinn 5-10, og ble filmet i Tana og Karesuando.

Optimalisert for campus rekruttering

Samisk Høyskole Rekruttering

Medietypen og formatene for videoene ble valgt for maksimal effekt på annonseplasseringene på Snapchat, Facebook og Instagram. Hver video ble produsert i formatene 9x16 og 4x5, noe som gjorde dem ideelle for disse sosiale mediaplattformene. Imidlertid, hvis vi skulle gjort dette på nytt, ville vi ha valgt formatene 9x16 og 1x1. Dette er fordi vi har funnet ut at disse formatene passer enda bedre inn i annonseplasseringene på disse plattformene.

Fokusering på Samisk kultur

Kjerneelementene i videoene var samisk kultur, utvikling av fremtidige generasjoner, en fleksibel studiehverdag, og natur. Disse aspektene ble nøye utvalgt for å vise frem de unike mulighetene og fordelene ved å studere og jobbe ved Sámi University of Applied Sciences.

Samisk-kultur-lavvo
Samisk Kultur

Kraftfulle intervjuer

Rekruttering samisk høyskole

Intervjuene fokuserte på en rekke nøkkeltemaer for å avdekke den personlige og profesjonelle opplevelsen til barnehagelærerne. Disse inkluderte deres bakgrunn, grunnene til at de valgte yrket, hva de verdsatte mest ved utdanningen og jobben, samt deres mest minneverdige øyeblikk på jobben. Videre ga intervjuene en unik mulighet til å høre direkte fra lærerne om hva de ville råde potensielle studenter som vurderer en lignende karrierevei. Denne innfallsvinkelen ga en dyp innsikt i hva det virkelig betyr å være en del av universitetet og tilbyr potensielle søkere et levende bilde av den autentiske opplevelsen.

Sosiale mediers rolle i rekrutteringen

Videoene ble publisert på Facebook av Sami University, med detaljerte og inspirerende innlegg som oppfordret potensielle studenter til å søke på programmene. Med nøye utvalgte ord og bilder, ga disse postene en glimt av det spennende og berikende miljøet ved universitetet.

Effektiv rekruttering med video

Vår kreative tilnærming til videoproduksjon for Sámi University of Applied Sciences viser kraften i å bruke visuelle medier i rekrutteringsprosessen. Gjennom å bruke video, var universitetet i stand til å gi en dypere forståelse av sine programmer og kultur, og å engasjere potensielle studenter på en personlig og innbydende måte. Denne tilnærmingen representerer fremtiden for rekruttering, hvor organisasjoner bruker innovative metoder for å tiltrekke seg og beholde det beste talentet.

artikler innen

Skifer i fokus: Altaskifer og Spika samarbeidet
Kundehistorier
Fotografi
Videoproduksjon

Skifer i fokus: Altaskifer og Spika samarbeidet

Vårt prosjekt med Altaskifer involverte å dokumentere deres nye skifermonteringssystem, Spika, gjennom detaljerte bilder og timelapse-videoer.
LES MER
Seiland House - en nordnorsk perle
Kundehistorier
Videoproduksjon

Seiland House - en nordnorsk perle

Kundehistorien om Seiland House fokuserer på produksjonen av to videoer, med droneopptak av omgivelsene, innblikk i leilighetene, en unik lunsj, og stemningsfulle øyeblikk i baren og ved stampen.
LES MER
Laksens Hus – Et hav av kunnskap
Kundehistorier

Laksens Hus – Et hav av kunnskap

Laksens Hus ble etablert for å formidle og dele kunnskap som er opparbeidet i oppdrettsnæringen gjennom de siste 50 år. De gir deg innsikt i en av Norges viktigste næringer.
LES MER
Coop Finnmark Øker Kjøpeutbyttet til 4% - Suksessfull Kampanje
Digital markedsføring
Videoproduksjon

Coop Finnmark Øker Kjøpeutbyttet til 4% - Suksessfull Kampanje

Coop Finnmark, en av Finnmarks største bedrifter, kontaktet oss for å markedsføre deres økning av kjøpeutbytte fra 2 til 4 prosent. Vårt mål var å få så mange som mulig til å høre om denne økningen.
LES MER
Vi fotograferer alle i SmartDok
Fotografi
Kundehistorier

Vi fotograferer alle i SmartDok

Vi har hatt gleden av å fotografere mange forskjellige teams og bedrifter gjennom årene. Men en av våre siste oppdrag var spesielt minneverdig.
LES MER
Trainee finnmark - 4 steg til god profilering: Nettside med ledige stillinger, logo, profilmanual og markedsføringskampanje
Digital markedsføring
Kundehistorier

Trainee finnmark - 4 steg til god profilering: Nettside med ledige stillinger, logo, profilmanual og markedsføringskampanje

Vi har hatt gleden av å jobbe med Trainee Finnmark for å utforme en flott og funksjonell nettside som presenterer deres traineeprogram.
LES MER
Alle artikler

Få kontroll over markedsføringen

Digital markedsføring tilpasset dine behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.