Hva er Open Graph og hvordan velge det perfekte bildet

Magnus. K. Jonas
Sist oppdatert
November 24, 2023

Når du deler en lenke på sosiale medier, er førsteinntrykket avgjørende. Dette førsteinntrykket styres ofte av Open Graph, et teknisk sett av metadata som bestemmer hvordan URL-er vises når de deles på sosiale plattformer som Facebook, X, og LinkedIn. Open Graph kan kontrollere tittelen, beskrivelsen, og viktigst av alt – bildet som vises, ofte referert til som fremhevet bilde, miniatyrbilde, eller metabilde. Å velge riktig Open Graph-bilde er derfor essensielt for å tiltrekke oppmerksomhet og engasjement.

Her er noen tips for å velge det perfekte Open Graph-bildet for din nettside eller blogg:

1. Relevant til innholdet

Bildet du velger bør være en visuell representasjon av innholdet som deles. Hvis du deler en artikkel om natur, velg et bilde som fanger essensen av artikkelen, for eksempel et slående landskapsbilde.

Open Graph bilde til Mediaveien.no.

2. Høy kvalitet og riktig størrelse

For at bildet skal se bra ut på alle plattformer, bør det være av høy oppløsning og helst 1200 x 630 piksler. Dette sikrer at bildet ikke vises kornete eller uklart når det deles. Husk at noen plattformer kan beskjære bildet, så hold viktige elementer sentrert.

Eksempel på et Open Graph bilde du bør unngå.

3. Oppmerksomhetsvekkende

Ditt Open Graph-bilde bør ha en "wow-faktor". Dette kan være en levende farge, en intrigerende scene, eller noe som vekker nysgjerrighet og får folk til å stoppe opp i sin endeløse scrolling.

Kjentfolk funker også! Open Graph bilde for en av Vernesenteret sine artikler.

4. Branding

Hvis nettstedet eller bloggen din har en bestemt branding, bør bildet reflektere dette. Det kan være gjennom farger, logoer, eller stil. Dette styrker merkevaregjenkjennelsen og skaper konsistens over innholdet du deler.

5. Ingen overdreven tekst

Selv om det kan være fristende å legge til mye tekst på bildet for å forklare innholdet, er dette ofte ikke effektivt. For mye tekst kan virke rotete og kan bli vanskelig å lese på mindre skjermer. Hvis du må ha tekst, sørg for at det er kort, tydelig og lett leselig.

Open Graph bilde til Evolo.no.

6. Unngå misvisende bilder

Bildet bør nøyaktig gjenspeile innholdet det linker til. Å bruke misvisende bilder for å lokke klikk, kjent som "clickbait", kan føre til negativ brukeropplevelse og kan skade troverdigheten til din nettside.

7. Test før publisering

Før du publiserer lenken bredt, test hvordan Open Graph-bildet ser ut på forskjellige plattformer. Det finnes verktøy som Facebooks Sharing Debugger som lar deg se hvordan din URL vil se ut når den deles.

Eksempel på bruk av Facebooks Sharing Debugger

Hvis du oppdager at Open Graph-bildet ikke reflekterer de siste endringene du har gjort på nettsiden din når det deles på Facebook, kan du løse dette ved å bruke Facebooks Sharing Debugger. Klikk på 'Scrape Again' for å instruere Facebook til å hente og oppdatere bildet med den nyeste versjonen fra din nettside.

Konklusjon

Å velge det riktige Open Graph-bildet er en kunstform som kan forbedre synligheten og engasjementet ditt på sosiale medier. Ved å følge disse tipsene, kan du sikre at innholdet ditt blir lagt merke til for de riktige grunnene. Husk at det perfekte bildet er der ute, det er bare å velge med omhu!


artikler innen

5 nyttige verktøy for digital markedsføring
Guider
Digital markedsføring
Webanalyse
SEO

5 nyttige verktøy for digital markedsføring

Vi utforsker fem nyttige verktøy for digital markedsføring: Meta Business Suite, ChatGPT, Google Analytics, Google Search Console, og Canva
LES MER
Hvordan tolke nettsidestatistikk?
Webanalyse
Guider

Hvordan tolke nettsidestatistikk?

Lær hvordan du tolker nettsidestatistikk, inkludert aktive brukere, økter, sidevisninger, konverteringer, engasjementsgrad, øktvarighet og kilder.
LES MER
Slik oppretter du en videoannonse på Meta(Facebook)
Digital markedsføring
Guider
Videoproduksjon

Slik oppretter du en videoannonse på Meta(Facebook)

Vi beskriver hvordan du kan opprette en videoannonse i annonseadministrasjonen til Meta(Facebook). Kjapt om plasseringer, format og underteksting.
LES MER
Hvordan og hvorfor ta gode portrettbilder?
Fotografi
Guider

Hvordan og hvorfor ta gode portrettbilder?

Portrettbilder spiller en nøkkelrolle i bedrifters merkevarebygging. Les vår guide til det perfekte portrettet!
LES MER
Hva er Open Graph og hvordan velge det perfekte bildet
Guider

Hva er Open Graph og hvordan velge det perfekte bildet

Velg et høykvalitets, relevant Open Graph-bilde som fanger oppmerksomheten og reflekterer din merkevare, uten for mye tekst eller clickbait.
LES MER
Funker SEO? En liten søkemotor guide
SEO
Guider

Funker SEO? En liten søkemotor guide

SEO, eller søkemotoroptimalisering, er nøkkelen til å bli funnet på internett. Det er prosessen med å forbedre nettstedets synlighet for relevante søk. Hvorfor er det så viktig?
LES MER
Alle artikler

Få kontroll over markedsføringen

Digital markedsføring tilpasset dine behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.