5 nyttige verktøy for digital markedsføring

Magnus. K. Jonas
Sist oppdatert
May 7, 2024

I dag skal vi se nærmere på 5 av de mest effektive verktøyene for digital markedsføring som kan hjelpe din bedrift.

Meta Business Suite - administrasjon av Facebook- og Instagram-sider

For de som aktivt bruker Facebook og Instagram i sin markedsføring, er Meta Business Suite et bra verktøy. Det tilbyr gode funksjoner for håndtering og planlegging av innhold på tvers av disse plattformene. Du kan enkelt planlegge innlegg og historier for å sikre at innholdet når publikumet ditt på det rette tidspunktet. Du får også tilgang til analyser som gir innsikt i publikumets interaksjoner og preferanser, noe som kan hjelpe for å finjustere din innholdsstrategi.

Videre finner du verktøy for å håndtere kommentarer, noe som forenkler prosessen med å engasjere seg med følgerne dine. Vi benytter oss primært av dette verktøyet for å planlegge fremtidige innlegg, noe som frigjør oss fra behovet for daglig publisering. Med dette kan vi organisere og sette opp publiseringer for hele uken på bare én dag.

 

For å begynne å bruke Meta Business Suite, trenger du å opprette en Facebook-bedriftskonto. Dette gjør du ved å gå direkte til Meta Business Suite.  

ChatGPT - AI tekstgenerator

ChatGPT, utviklet av OpenAI, er en kunstig intelligens som kan generere tekst og tilby assistanse gjennom hele den kreative prosessen. Verktøyet kan hjelpe med å generere ideer for nytt innhold, hjelpe med rettskriving eller tilby forbedringsforslag for tekster. Selv bruker jeg å skrive et grovutkast til blogginnlegg eller innlegg for sosiale medier, hvor jeg inkluderer de viktigste fokuspunktene og annet relevant informasjon, før det sendes gjennom ChatGPT for finpussing.

ChatGPT tilbyr flere løsninger for å forbedre sikkerheten og nøyaktigheten i svarene. Ved å abonnere på Team planen deres sikres det at din data ikke blir brukt til videre trening av modellen. For å sikre nøyaktigheten i svarene du får, kan du inkludere informasjon i spørsmålet ditt og be ChatGPT om å kun bruke denne informasjonen som grunnlag for svaret.

Nøkkelen til å få gode svar ligger i hvordan du stiller spørsmålene, konteksten du gir, og eventuell tilleggsinformasjon du inkluderer. Jeg stiller ofte lange spørsmål, noen over flere A4-sider, hvor jeg inkluderer relevante artikler og kontekst som skaper grunnlag for svarene. Husk at ChatGPT bare er så nyttig som måten det brukes på; du kan ikke skylde på hammeren for at huset ble bygget skjevt.

Google Analytics - trafikkanalyse av nettsider

Google Analytics er et verktøy for å analysere ytelsen på nettsiden din. Det gir deg live data om hvordan brukere finner og samhandler med siden din. Du kan spore trafikkilder, brukeratferd og engasjementsmålinger som besøkstid og sidevisninger. Dette hjelper deg å forstå hvilke deler av nettsiden som fungerer godt og hvor det er rom for forbedringer. Verktøyet tilbyr også innsikt i konverteringer, altså brukerhandlinger som kjøp eller registreringer. Ved å bruke disse dataene kan du justere og forbedre brukeropplevelsen på nettsiden din.

Google Search Console - søkeoptimalisering av nettside

Google Search Console hjelper deg med å overvåke og vedlikeholde nettsides tilstedeværelse i Googles søkeresultater. Med dette verktøyet kan du forstå hvordan Google ser nettsiden din, og hvilke sider som har blitt lagt til i Googles søkeindeks, slik at de kan vises i søkeresultater. Verktøyet hjelper deg også å identifisere og løse tekniske SEO-problemer, tilbyr varsler om nettsidefeil, og gir innsikt i nettsidens søketrafikk. Et praktisk bruksmål er å overvåke nøkkelordprestasjoner for å tilpasse innhold etter hva som trekker mest trafikk.  

Canva - designverktøy

Canva gjør grafisk design tilgjengelig for alle. Selv om vi ofte bruke Adobe sine applikasjoner for mer komplekse prosjekter, tilbyr Canva en mer kostnadseffektiv og brukervennlig løsning. Plattformen er ideell for å designe sosiale medier-innlegg, presentasjoner og markedsføringsmateriell, og den lar deg lage profesjonelt design uten tidligere erfaring. Med Canva får du et intuitivt grensesnitt og tilgang til et bredt utvalg av maler og designelementer som enkelt kan tilpasses dine behov.

Det var alle verktøyene for i dag. Vi snakkes!

artikler innen

Slik økte vi synligheten til Vernesenteret på sosiale medier
Digital markedsføring
Videoproduksjon
Kundehistorier

Slik økte vi synligheten til Vernesenteret på sosiale medier

Vi har økt synligheten til Vernesenteret gjennom en omfattende digital markedsføringskampanje, inkludert artikler, videoer, bilder og annonser på sosiale medier.
LES MER
5 nyttige verktøy for digital markedsføring
Guider
Digital markedsføring
Webanalyse
SEO

5 nyttige verktøy for digital markedsføring

Vi utforsker fem nyttige verktøy for digital markedsføring: Meta Business Suite, ChatGPT, Google Analytics, Google Search Console, og Canva
LES MER
Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?
Kundehistorier
Digital markedsføring
Webutvikling

Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?

Optimalisering av Evolos Meta-annonser sikrer 80% konverteringer via Facebook, med fokus på kvalitetsinnhold og strategiske landingssider.
LES MER
Hvordan tolke nettsidestatistikk?
Webanalyse
Guider

Hvordan tolke nettsidestatistikk?

Lær hvordan du tolker nettsidestatistikk, inkludert aktive brukere, økter, sidevisninger, konverteringer, engasjementsgrad, øktvarighet og kilder.
LES MER
Hvordan vi satte Havspeil på kartet
Digital markedsføring
Kundehistorier
Videoproduksjon

Hvordan vi satte Havspeil på kartet

Opplev Havspeil gjennom beboernes øyne: Personlige fortellinger og livet ved sjøen fremhevet i vår seks måneder lange markedsføringskampanje.
LES MER
Våre videoproduksjoner for Alta kommune
Kundehistorier
Digital markedsføring
Videoproduksjon

Våre videoproduksjoner for Alta kommune

Alta kommune fremmer næringsliv og samfunn gjennom videoserier om teknologi, gründere, investorer, omsorgstjenester og innovativ infrastruktur.
LES MER
Alle artikler

Få kontroll over markedsføringen

Digital markedsføring tilpasset dine behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.