Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Hva er session duration(øktvarighet)

Session duration refererer til den gjennomsnittlige tiden en bruker tilbringer på en nettside under en enkelt økt. En økt begynner når en bruker kommer til nettsiden din og slutter når brukeren forlater eller er inaktiv i en gitt periode, vanligvis rundt 30 minutter til 1 time avhengig av innstillingene i analyseverktøyet ditt.

Bruksområde for session duration:

  1. Brukerengasjement: En lengre session duration kan indikere at brukerne finner innholdet ditt interessant og engasjerende. Dette er spesielt viktig for nettsteder med mål om å gi brukerne informasjon, underholdning eller tjenester.
  2. Innholdsevaluering: Session duration gir innsikt i hvilke sider eller innhold som holder brukernes oppmerksomhet lengst. Dette kan hjelpe deg med å identifisere hvilke typer innhold som fungerer best og optimalisere ytterligere.
  3. Brukeropplevelse: En kort session duration kan indikere problemer med brukeropplevelsen, for eksempel vanskeligheter med navigasjon, lange lastetider eller dårlig mobilresponsivitet.
  4. Bot-trafikk: I kombinasjon med bounce rate kan session duration benyttes for å kalkulere hvor stor andel av trafikken ikke er reell, og kommer fra bots og andre automatiserte kilder.