Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Hva er organisk trafikk

Organisk trafikk refererer til besøk på en nettside som kommer fra ubetalte (organiske) søk i søkemotorer som Google. Dette betyr at brukere finner og klikker på lenker til nettsiden din i de naturlige søkeresultatene, i motsetning til betalte annonser eller direkte besøk.

Bruksområde for organisk trafikk:

 1. Kostnadseffektivitet: Organisk trafikk er gratis, i motsetning til betalt trafikk som krever kontinuerlig investering i annonser. Investeringen ligger primært i innsatsen for å forbedre nettstedets SEO (Search Engine Optimization).
 2. Langsiktig verdi: En solid strategi for organisk trafikk kan gi vedvarende besøk over tid, ettersom nettsiden fortsetter å rangere høyt i søkemotorresultatene for relevante søkeord.
 3. Kvalifisert trafikk: Brukere som finner en nettside gjennom organiske søk er ofte mer relevante og verdifulle besøkende, fordi de aktivt søker etter informasjon, produkter eller tjenester som nettsiden tilbyr.

Vanlige metoder for å oppnå organisk trafikk:

 1. Søkemotoroptimalisering (SEO): SEO er praksisen med å optimalisere en nettside for å forbedre dens synlighet i søkemotorresultatene. Dette inkluderer teknikker som:
  • Nøkkelordoptimalisering: Bruke relevante søkeord i innhold, titler, meta-beskrivelser og URL-er.
  • Kvalitetsinnhold: Lage verdifullt og engasjerende innhold som svarer på brukerens søkeforspørsmål.
  • Teknisk SEO: Sikre at nettsiden har god hastighet, mobilvennlighet, og en strukturert dataoppsett som søkemotorer kan indeksere effektivt.
  • Backlinks: Skaffe lenker fra andre anerkjente nettsteder til din egen nettside, noe som kan øke autoriteten og rangeringen i søkemotorer.
 2. Innholdsmarkedsføring: Publisere regelmessig blogginnlegg, artikler, videoer, infografikker, og andre typer innhold som kan tiltrekke seg besøkende gjennom søk.
 3. Sosiale medier: Selv om sosiale medier i seg selv ikke direkte bidrar til organisk søketrafikk, kan deling av innhold på sosiale medier øke synligheten og tiltrekke seg lenker og besøkende som kan forbedre SEO.
 4. Brukeropplevelse (UX): Sikre at nettsiden er brukervennlig, lett å navigere, og at den gir en god brukeropplevelse. Positiv brukeropplevelse kan føre til lavere fluktfrekvens (bounce rate) og høyere tid brukt på siden, noe som kan påvirke SEO positivt.