Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Hva er et nøkkelord

Et nøkkelord er et ord eller en frase som beskriver hovedtemaet eller innholdet på en nettside, blogginnlegg, artikkel, eller annet digitalt innhold. Nøkkelord brukes innen søkemotoroptimalisering (SEO) for å hjelpe søkemotorer som Google med å forstå hva innholdet handler om, og dermed forbedre synligheten i søkeresultater.

Noen generelle trekk ved nøkkelord:

  1. Primære nøkkelord: Dette er de viktigste ordene eller frasene som best beskriver innholdet og som du ønsker å rangere for i søkemotorer. For eksempel, hvis du har en nettside som selger joggesko, kan "kjøpe joggesko online" være et primært nøkkelord.
  2. Sekundære nøkkelord: Disse er relaterte ord eller fraser som støtter det primære nøkkelordet og gir mer kontekst til innholdet. For eksempel, for en nettside om joggesko, kan sekundære nøkkelord inkludere "beste joggesko for løping" eller "rimelige joggesko."
  3. Long-tail nøkkelord: Dette er mer spesifikke og lengre fraser som ofte har lavere søkevolum, men høyere konverteringsrate fordi de er rettet mot et mer spesifikt publikum. For eksempel, "blå joggesko for maratonløp" er et long-tail nøkkelord.
  4. Relevans: Nøkkelordet må være relevant for innholdet på siden. Søkemotorer straffer overdrevent bruk av nøkkelord (nøkkelord-stuffing) hvis de ikke gir mening i konteksten.
  5. Søkevolum: Dette refererer til hvor ofte et nøkkelord blir søkt etter i en gitt tidsperiode. Høyere søkevolum kan indikere større interesse, men også mer konkurranse.
  6. Konkurranse: Dette refererer til hvor mange andre sider som prøver å rangere for det samme nøkkelordet. Høy konkurranse betyr at det kan være vanskeligere å rangere høyt i søkeresultater, eller dyrere å annonsere for.