Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Hva er eksponeringer(impressions)

Eksponeringer, også kjent som impressions på engelsk, refererer til antallet ganger en annonse, et innlegg, eller et annet digitalt innhold vises for brukere på en plattform. En eksponering telles hver gang innholdet vises på en brukers skjerm, uavhengig av om brukeren interagerer med det eller ikke.

Bruksområde for eksponeringer:

  1. Rekkevidde: Eksponeringer gir en indikasjon på hvor mange ganger innholdet ditt har potensielt nådd brukere, og hjelper med å måle rekkevidden av en kampanje.
  2. Bevissthet: Mange eksponeringer kan bidra til å øke merkevarebevissthet, da gjentatt visning av en annonse kan gjøre brukerne mer kjent med merkevaren, produktet eller tjenesten.
  3. Analyser og optimalisering: Å spore eksponeringer kan hjelpe markedsførere med å forstå hvilke kampanjer som får mye synlighet, og dermed justere strategier for å forbedre effektiviteten.

Typer av eksponeringer:

  1. Organiske eksponeringer: Disse oppstår naturlig når innhold vises i brukerens nyhetsstrømmer, søkeresultater eller på nettsider uten betalt promotering. For eksempel kan et innlegg på sosiale medier få organisk eksponering når det vises i nyhetsstrømmen til følgerne.
  2. Betalte eksponeringer: Disse genereres gjennom betalte markedsføringskampanjer, som annonser på søkemotorer, sosiale medier eller andre plattformer. For eksempel kan en betalt Google Ads-kampanje føre til eksponeringer når annonsen vises i søkeresultatene.

I seg selv så forteller eksponeringer veldig lite, men ved å analysere eksponeringer sammen med andre metrikker som klikkfrekvens (CTR), konverteringsfrekvens, og kostnad per klikk (CPC), kan markedsførere få et bedre bilde av kampanjens ytelse og grunnlag for justeringer.