Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Hva er CTR

CTR (Click-Through Rate), eller klikkfrekvens på norsk, er en beregning som brukes i digital markedsføring for å måle hvor effektiv en annonse eller en link er i å få brukere til å klikke på den. CTR uttrykkes som en prosentandel og beregnes ved å dele antallet klikk på en annonse eller link med antallet visninger (impressions) og deretter multiplisere med 100 for å få prosentandelen.

Viktigheten av CTR:

  1. Effektivitet: CTR er en nøkkelindikator på hvor godt en annonse eller link engasjerer målgruppen. En høy CTR indikerer at innholdet er relevant og tiltrekker klikk.
  2. Kostnadskontroll: I betalte annonseringsmodeller som CPC (Cost Per Click), kan en høy CTR redusere kostnadene ved at annonsene blir mer kostnadseffektive.
  3. Optimalisering: Analysering av CTR kan hjelpe markedsførere med å forstå hva som fungerer og hva som ikke gjør det, slik at de kan justere sine kampanjer for bedre resultater.

Bruksområder:

CTR brukes i forskjellige kontekster, inkludert:

  • Søkemotorannonsering: Måling av hvor effektiv en betalt søkeannonse er i å tiltrekke klikk fra søkeresultater.
  • Displayannonsering: Vurdering av hvor godt visuelle annonser på nettsteder tiltrekker klikk.
  • E-postmarkedsføring: Måling av hvor mange mottakere som klikker på lenker i en e-post.
  • Sosiale medier: Analyse av effektiviteten til annonser eller innlegg i sosiale medier i å få brukere til å klikke på lenker.