Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Hva er bounce rate(fluktfrekvens)

Bounce rate (fluktfrekvens) er en metrikk innen webanalyse som måler prosentandelen av besøkende som forlater en nettside umiddelbart etter å ha sett bare én side. Med andre ord, det er andelen besøkende som "bouncer" ut av nettstedet i stedet for å fortsette å navigere gjennom flere sider på samme sesjon.

Hvorfor er bounce rate brukbart?

Bounce rate gir en indikasjon på hvor engasjerende og relevante besøkende finner nettstedets innhold ved første øyekast. En høy bounce rate kan indikere at:

  • Besøkende ikke finner det de leter etter raskt nok.
  • Innholdet eller siden ikke er relevant for besøkendes behov eller forventninger.
  • Det er problemer med brukervennligheten, lastetider eller annen teknisk funksjonalitet.

En ulempe er at bounce rate alene gir ikke alltid fullstendig kontekst. For eksempel, noen sider kan ha en høy bounce rate fordi de er destinasjonssider (f.eks. kontakt oss-siden) der besøkende finner det de leter etter raskt og forlater.
En annen ulempe er at bounce rate ikke tar i betraktning til hvilken kilde besøkende kommer ifra og forskjellene fra kilde til kilde, så det må vurderes når det analyseres.

For å optimalisere og forbedre nettstedets ytelse er det viktig å se på bounce rate sammen med andre relevante metrikker som session duration, konverteringsrate og brukerengasjement for å få et bedre bilde.