Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Webdesign med Figma: en knallstart på designfasen

Kevin Larsen
Sist oppdatert
November 14, 2023

Hva er Figma

Forestill deg et verktøy som forvandler den tradisjonelle designprosessen til en lekende, kollaborativ og utforskende opplevelse. Det er her Figma trer inn, som en game-changer i webdesign. Det nettbaserte designverktøyet har ikke bare gjort designprosessen mer tilgjengelig, men innovert kraftig med funksjonalitet og plugins.

Figma bryter barrieren mellom design og utvikling, slik at både designere og utviklere kan utføre mer.

Hvorfor figma er en favoritt for webdesign

  1. Figma imponerer med sitt intuitive og brukervennlige grensesnitt, tilgjengelig for både nybegynnere og profesjonelle.
  2. Den mest spennende egenskapen til Figma er dens evne til å la flere brukere jobbe sammen på et design i sanntid, noe som åpner for nye nivåer av samarbeid.
  3. Med Figma kan designere skape og opprettholde designsystemer, sikre konsekvent merkevarebygging og enkelt lage interaktive prototyper. En designer kan for eksempel legge inn CSS styling, hover- og museklikk effekter uten behov for å kunne kode, som en utvikler kan benytte videre i implementasjonen.
  4. Som en nettbasert plattform er Figma tilgjengelig overalt,  en stor fordel når mange ledd er involvert i design fasen. Ingen filer å sende over og lett å komme med innspill ved å legge inn kommentarer.
  5. Figma sitt rike utvalg av plugins utvider mulighetene og tilpasser verktøyet til unike designbehov. Noen av de beste plugin'ene lar deg eksportere design som kode, sjekke kontrast mellom tekst og bakgrunn, og legge nydelige skygger.

"Nå bruker flere utviklere enn designere Figma"

Artikkel fra kode24 som påpeker hvor utbredt verktøyet har blitt for utviklere

Prototyping, og hva med kunden?

Ofte når web oppdraget kommer på bestilling, så er både rammer og ønsker uklare. En stor del av prosessen er å utforske ønskene og over tid lande på et fornøyelig utgangspunkt for designet.

Dette innebærer en del prototyping, og med Figma så kan både designer, webutvikler og kunde samarbeide og kommunisere under samme tak. En mer strømlinjeformet måte å komme i mål på, som gjør at man slipper unna tidskrevende revisjoner i utviklingsfasen.

Lett å slenge inn kommentarer rett i designet

Synergi mellom to av mine favorittverktøy - Figma og Webflow

Når det gjelder å ta overgangen fra design til en levende side, er Webflow den perfekte partneren for Figma.

Overgang fra Figma til Webflow

Fra design til utvikling

Med Webflow blir det mulig å transformere design laget i Figma direkte til responsive nettsider. Dette gjør overgangen fra design til lansering mye enklere og mer intuitiv for alle involvert.

Designfrihet og realisering

Figma åpner for utforsking og prototyping av komplekse interaksjoner og layouts. Når designet er klart, gjør Webflows visuelle byggeverktøy det mulig å realisere disse designene i den virkelige verden, uten å miste noe av den kreative essensen.

Effektiv arbeidsflyt og tidsbesparelser

Sammen skaper Figma og Webflow en sømløs arbeidsflyt som sparer både tid og ressurser. Behovet for å "oversette" design til kode reduseres betraktelig, noe som også minsker risikoen for feil og misforståelser.

En egen plugin

Webflow er utvikler av en egen plugin som lar deg importere Figma designet rett i Webflow.

Her er en video som forklarer hvordan prosessen fungerer.

Attribution

Freepik

artikler innen

Økt synlighet og booking med ny nettside for KriGer Yachting
Kundehistorier
Webutvikling

Økt synlighet og booking med ny nettside for KriGer Yachting

Vi utviklet en brukervennlig og estetisk nettside for KriGer Yachting, som har økt synlighet og booking av skjærgårdscruise.
LES MER
Vi har utviklet easyReq sin nye nettside
Kundehistorier
Webutvikling

Vi har utviklet easyReq sin nye nettside

Vi har utviklet en ny, brukervennlig nettside for easyReq, som allerede har ført til flere henvendelser få dager etter lansering.
LES MER
Havøysund Hotell sin nye nettside
Kundehistorier
Webutvikling

Havøysund Hotell sin nye nettside

Vi oppgraderte Havøysund Hotells nettside med profesjonelle bilder og en elegant one-page design, som gjorde daglig leder Logan svært fornøyd.
LES MER
Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?
Kundehistorier
Digital markedsføring
Webutvikling

Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?

Optimalisering av Evolos Meta-annonser sikrer 80% konverteringer via Facebook, med fokus på kvalitetsinnhold og strategiske landingssider.
LES MER
Vi har utviklet nettsiden til Alten Lodge
Webutvikling
Kundehistorier

Vi har utviklet nettsiden til Alten Lodge

Alten Lodge ønsket å oppdatere sin nettside for å forbedre inntrykket blant potensielle gjester.
LES MER
Hvordan vi gjorde finnmark moods bookbar!
Webutvikling
Kundehistorier

Hvordan vi gjorde finnmark moods bookbar!

Vi har hjulpet finnmark moods med hvordan de tilbyr og administrerer sine turer, takket være implementeringen av bookingssystemet GoToHub.
LES MER
Alle artikler

Få kontroll over markedsføringen

Digital markedsføring tilpasset dine behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.