Trenger din bedrift virkelig en nettside? Nettsiden er nøkkelen til suksess

Kevin Larsen
Sist oppdatert
November 24, 2023

Hvorfor nettsiden er din mest verdifulle digitale eiendom

I dagens digitalt drevne verden, er spørsmålet ikke lenger "om" din bedrift trenger en nettside, men "hvorfor" og "hvordan".

Hvorfor er nettsiden så essensiell, og hvordan kan du optimalisere den for å oppnå maksimalt utbytte? Vi dykker ned i disse spørsmålene for å avdekke svarene.

Hvorfor er nettsiden din viktig?

I en verden der Google har erstattet telefonkatalogen, og sosiale medier er det nye møtestedet, er nettsiden for bedriften din ikke bare en mulighet - det er en nødvendighet. Nettsiden gir bedriften din en online identitet, en plattform hvor du kan vise frem dine produkter og tjenester, fortelle din historie, og - viktigst av alt - nå ut til potensielle kunder.

Nettsiden din er din digitale butikkfront. Den er åpen 24/7, og tilgjengelig for kunder over hele verden. Den gir deg muligheten til å være synlig i søkemotorer, tiltrekke nye kunder, og bygge sterke relasjoner med eksisterende kunder. Og, i motsetning til tradisjonell markedsføring, gir nettsiden deg muligheten til å måle resultater(på godt og vondt).

Få kontroll over nettsiden

Kjernen i din digitale strategi

I dagens digitale landskap er nettsiden mer enn bare en digital utstillingsvindu - den er kraftsenteret i din digitale strategi. Nettsiden integreres med en rekke taktikker og plattformer, som PPC, digital markedsføring, sosiale media annonsering og SEO, for å skape en helhetlig, effektiv online tilstedeværelse. La oss ta en nærmere titt på hva som gjerne leder direkte til en landingsside.

PPC (Pay-Per-Click)

PPC er en annonsemodell som lar deg betale bare når noen klikker på annonsen din. Disse annonsene fører ofte til spesifikke landingssider på nettsiden din, designet for å oppmuntre til konvertering. Her er nettsiden din avgjørende. Den må være optimalisert, brukervennlig og konverteringsfokusert for å få mest mulig ut av dine PPC-investeringer.

Digital markedsføring

Nettsiden er kjernen i all digital markedsføring. Uansett om du bruker e-postmarkedsføring, innholdsstrategi, videomarkedsføring eller andre digitale markedsføringstaktikker, er nettsiden der du leder potensielle kunder. Den er stedet der du konverterer interesserte besøkende til betalende kunder, og der du bygger varige kunderelasjoner.

Markedsføring i sosiale medier

Sosiale medier gir en fantastisk plattform for å nå ut til publikum og bygge merkevarebevissthet. Men til slutt, målet er å få dine følgere fra sosiale medier til nettsiden din, der de kan lære mer, handle eller ta kontakt. Enten du kjører betalte annonser på sosiale medier eller deler organiske innlegg, er nettsiden din destinasjonen der den virkelige konverteringen skjer.

SEO (søkemotoroptimalisering)

SEO er kunsten å forbedre nettsidens synlighet i søkemotorer.  Alt fra struktur, til innholdskvaliteten, til hastigheten på siden, spiller en rolle i SEO. Ved å optimalisere nettsiden din for SEO, kan du tiltrekke mer organisk trafikk, nå et bredere publikum, og forbedre sjansene for konvertering.

De 5 viktigste faktorene for god søkemotoroptimalisering

Litt statistikk:

 • Organisk trafikk står for 53% av global trafikk til nettsider, og 70-80% av brukere ignorerer betalte ads.

 • 93% av alle aktiviteter på nettet starter med en søkemotor.

 • Majoriteten av alle kjøp også i Norge begynner med at noen søker på nett. I Q1 2021 hadde 4 av 5 nordmenn handlet på nett.

 • Å rangere høyt på disse søkene er viktig, da de 5 øverste plasseringene får 69% av alle klikkene. Mindre enn 1% av klikkene går til side 2.

 • Klikk her for å se hvor stor andel av kjøp innenfor ditt marked i Norge ble utført direkte på nett i 2022.

Nettsiden må søkemotoroptimaliseres

Inbound Marketing

Inbound marketing og nettsiden din er som en tohjulssykkel. De arbeider sammen, hver fyller en viktig rolle i å drive forretningen din fremover. Inbound marketing handler om å tiltrekke, engasjere og begeistre potensielle kunder ved å levere verdifullt og relevant innhold. Og hvor er det beste stedet å levere dette innholdet? Du gjettet riktig - nettsiden din!

Når besøkende har ankommet nettsiden din, er målet å engasjere dem og gjøre dem til leads. Dette kan oppnås gjennom godt designet og plassert "calls to action" (CTAs), effektive landingssider, og engasjerende innhold som oppmuntrer besøkende til å ta neste skritt i kundereisen. Nettsiden din fungerer som et middel for å engasjere besøkende, gi dem informasjon de trenger, og lede dem videre i konverteringsprosessen.

Landingssider: din bedrifts hemmelige våpen

Kjernen i enhver effektiv digital markedsføringsstrategi ligger i landingssidene. Landingssider er som døråpnere til din bedrift på nettet, de gir et førsteinntrykk og leder besøkende i riktig retning. I likhet med en velkomstmatte, inviterer de besøkende til å trå inn, utforske og engasjere seg med det du har å tilby.

Hva er en landingsside?

En landingsside er en separat side på nettsiden din som fungerer som et mål for dine besøkende. Det kan være en side de kommer til etter å ha klikket på en annonse, et sosialt medieinnlegg, eller en e-postlenke. Det er en dedikert side designet for å konvertere besøkende til kunder eller leads, og er som oftest organisert rundt en spesifikk call-to-action (CTA).

Eksempel på CTA:

Evolo CTA

Hvorfor er landingssider viktige?

Landingssider er kritiske fordi de er spesifikt designet for konvertering. I motsetning til en generell hjemmeside eller produktside, er landingssider skreddersydd for en spesifikk handling, enten det er å kjøpe et produkt, registrere seg for en tjeneste, eller laste ned en ressurs. De er en nøkkelfaktor i å forvandle en tilfeldig nettleser til en engasjert kunde.

Eksempel på landingsside:

Landingsside Evolo

Hvordan lage en effektiv landingsside?

Å lage en effektiv landingsside krever strategisk tenkning og kreativ utførelse. Her er noen tips:

 1. Fokus på ett mål:
  Hver landingsside bør ha ett enkelt, klart definert mål. Dette målet, eller CTA, bør være fokus for hele siden.

 2. Minimer distraksjoner:
  For å maksimere konverteringene, bør du minimere distraksjoner på landingssiden. Dette kan inkludere å fjerne unødvendige navigasjonslenker, sideruter, eller annet innhold som ikke direkte bidrar til målet.

 3. Bruk overbevisende innhold:
  Innholdet på landingssiden din bør være overbevisende og relevant for dine besøkende. Dette kan inkludere en overbevisende overskrift, en kort og klar beskrivelse av tilbudet ditt, og sterke visuelle elementer.

 4. Test og optimaliser:
  Bruk A/B-testing for å finne ut hva som fungerer best på landingssiden din. Dette kan omfatte å teste forskjellige CTAer, overskrifter, innholdsformater, og mer.

Hvordan forbedre nettsiden din og dens innhold

Når du først har etablert en nettside for bedriften din eller ønsker å videreutvikle siden du allerede har, er det en del å følge opp på for å sørge for at den har det bra. Her er noen nøkkelfaktorer for å oppnå dette:

 • SEO (søkemotoroptimalisering):
  SEO er vitenskapen (og kunsten) bak å rangere høyt på søkemotorer som Google. Ved å bruke relevante nøkkelord, kan du øke trafikken til nettsiden din.
 • Brukervennlighet:
  En brukervennlig nettside er en som er enkel å navigere, har tydelige og informative beskrivelser av dine produkter og tjenester, og gir enkel tilgang til kontaktinformasjon.
 • Innhold av høy kvalitet:
  Innhold er konge i den digitale verden. Godt innhold engasjerer leserne, bygger tillit, og forbedrer SEO.
 • Mobilvennlighet:
  I en tid hvor de fleste internettsøk skjer på mobile enheter, er det avgjørende at nettsiden din er mobilvennlig.
 • Hastighet:
  Nettstedets lastehastighet påvirker både brukeropplevelsen og SEO. Sørg for at nettsiden din lastes raskt for å beholde besøkende og forbedre rangering i søkemotorer.
 • Sikkerhet:
  En sikker nettside er avgjørende for å bygge tillit hos kundene. Implementer HTTPS for å sikre at dataene som overføres mellom nettsiden din og brukerne er sikre.
 • Kall til handling (CTA):
  Tydelige og effektive CTAer guider brukerne gjennom kjøpsreisen og øker konverteringsraten.
 • Sosiale delingsknapper:
  Gjør det enkelt for brukere å dele innholdet ditt på sosiale medier. Dette kan hjelpe deg med å nå et bredere publikum.
 • Responsivt design:
  Dette sikrer at nettsiden din fungerer godt på alle enheter, inkludert desktop, nettbrett og mobil.
 • Intern lenking:
  God intern lenking hjelper både brukere og søkemotorer å navigere på nettsiden din, noe som kan forbedre SEO.
 • Visuelle elementer:
  Bruk av bilder, videoer, infografikk og andre visuelle elementer kan øke brukerengasjement og forbedre brukeropplevelsen.
 • Metatagger og -beskrivelser:
  Dette er viktig for SEO og hjelper søkemotorer med å forstå innholdet på nettsiden din.
 • Tilgjengelighet:
  Nettsiden din bør være tilgjengelig for alle brukere, inkludert de med funksjonshemninger. Dette kan omfatte bruk av alt-tekst for bilder, god kontrast for lesbarhet, og navigasjon som kan utføres kun med tastaturet.
 • Kundeanmeldelser og -testimonials:
  Disse kan bygge tillit og øke konverteringsrater ved å vise potensielle kunder at andre har hatt gode erfaringer med bedriften din.

 • Oppdateringer:
  Sørg for at nettsiden din alltid er oppdatert med det nyeste innholdet, produkter eller tjenester, og nyheter om bedriften din. Dette viser at bedriften din er aktiv og engasjert. Hvis du benytter deg av Wordpress er det også veldig viktig å kontinuerlig oppdatere plugins for å dekke sikkerhetshull.

Sluttnote

Til syvende og sist, er nettsiden mer enn bare en digital tilstedeværelse. Det er et kraftig verktøy som kan hjelpe bedriften din med å vokse, bygge sterke kunderelasjoner, og oppnå suksess. Så, trenger din bedrift en nettside? Svaret er "ja".

Nettsiden er ditt digitale hjem, ditt ansikt utad i en verden som blir stadig mer digital. Den kan være ditt sterkeste markedsføringsverktøy, ditt mest effektive salgsinstrument, og din mest pålitelige kundeservicekanal.

Så, hva venter du på? Start reisen mot en sterkere digital tilstedeværelse i dag, og se din bedrift blomstre. Husk, nettsiden er ikke bare et sted - det er din bedrifts fremtid.

artikler innen

Økt synlighet og booking med ny nettside for KriGer Yachting
Kundehistorier
Webutvikling

Økt synlighet og booking med ny nettside for KriGer Yachting

Vi utviklet en brukervennlig og estetisk nettside for KriGer Yachting, som har økt synlighet og booking av skjærgårdscruise.
LES MER
Vi har utviklet easyReq sin nye nettside
Kundehistorier
Webutvikling

Vi har utviklet easyReq sin nye nettside

Vi har utviklet en ny, brukervennlig nettside for easyReq, som allerede har ført til flere henvendelser få dager etter lansering.
LES MER
Havøysund Hotell sin nye nettside
Kundehistorier
Webutvikling

Havøysund Hotell sin nye nettside

Vi oppgraderte Havøysund Hotells nettside med profesjonelle bilder og en elegant one-page design, som gjorde daglig leder Logan svært fornøyd.
LES MER
Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?
Kundehistorier
Digital markedsføring
Webutvikling

Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?

Optimalisering av Evolos Meta-annonser sikrer 80% konverteringer via Facebook, med fokus på kvalitetsinnhold og strategiske landingssider.
LES MER
Vi har utviklet nettsiden til Alten Lodge
Webutvikling
Kundehistorier

Vi har utviklet nettsiden til Alten Lodge

Alten Lodge ønsket å oppdatere sin nettside for å forbedre inntrykket blant potensielle gjester.
LES MER
Hvordan vi gjorde finnmark moods bookbar!
Webutvikling
Kundehistorier

Hvordan vi gjorde finnmark moods bookbar!

Vi har hjulpet finnmark moods med hvordan de tilbyr og administrerer sine turer, takket være implementeringen av bookingssystemet GoToHub.
LES MER
Alle artikler

Få kontroll over markedsføringen

Digital markedsføring tilpasset dine behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.