Ved å klikke på "Aksepter" samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler på enheten din.  Se vår personvernerklæring for mer informasjon.

Introdusjon til Webflow CMS - innholdssystem

Kevin Larsen
Sist oppdatert
November 13, 2023

Webflow CMS er et innholdsadministrasjonssystem som tilbyr en rekke kraftige verktøy for å forenkle opprettelsen og administrasjonen av nettinnhold. La oss ta en titt på funksjonene og hva vi kan løse ved å benytte oss av Webflow CMS.

Forståelse av Collections

Collections, eller samlinger, er kjernekomponentene i Webflow CMS. De tillater deg å definere strukturer for ulike typer innhold, som artikler, prosjektporteføljer og produktlister, og gjør det enkelt å organisere og administrere dette innholdet.

Samlingene består av felt som utfylles med innhold, og kan anses som å opprette og fylle ut et skjema. Samlingene kan også knyttes i lag og kombineres, slik at du for eksempel ender opp med en artikkel med innhold, samt. kategorier og forfattere som henger i hop.

I vårt eksempel, benytter vi oss av Collections for å administrere artiklene våre, samt forfattere og kategoriene til artiklene.

Valgmulighetene for felt

Dynamisk innholdsadministrasjon

Det dynamiske aspektet ved Webflow CMS sørger for at innholdet ditt tilpasser seg ulike brukeres behov og preferanser. Dette gir en skreddersydd og engasjerende opplevelse for hver besøkende på nettstedet ditt.

Her benyttes kategoriene til å filtrere visningen av artikler ettersom hvilken tab brukeren er inne på

Oppsett av dynamiske samlinger kommer også til gode for de som skal bruke innholdssystemet. Ved å tilrettelegge for sortering og filtrering i designet, vil du kunne benytte verdiene i samlingen til å administrere utseende av nettsiden, for eksempel for å trekke ut noen høydepunkt fra en større samling.

Eksempel på felt knyttet mot sortering og filtrering. Disse feltene samsvarer med en toggle knapp og tallverdier.

Håndtering og import av CMS-data

Effektiv import og håndtering av CMS-data er essensielt for å holde nettstedet ditt oppdatert og relevant. Webflow tilbyr verktøy og automatiseringer for å sikre at prosessen er smidig og fri for unødvendige komplikasjoner.

Av og til er det enkle også det greieste, og du har mulighet til å både eksportere og importere samlingene via .CSV filer, dette lar deg hente innhold fra de fleste system, eller gjøre masseendringer ved hjelp av et regneark som Excel.

Automasjon

Automasjon med Webflow Logic gir deg muligheten til å utvide funksjonaliteten til ditt nettsted og tilby en enda rikere brukeropplevelse.

Mulighetene er enda større hvis du har en utvikler i bakhånd. Da vil du kunne automatisere prosesser ved å benytte Webflow sitt API, webhooks eller tredjepartsverktøy som Zapier og ITTT for å utføre mer komplekse handlinger.

Hurtig og enkelt eksempel fra Webflow Logic

Hvis du kun trenger noe enkelt som å dele nye artikler på sosiale media, så har du også muligheten til å slå på en RSS Feed for din samling.

RSS 2.0 for en samling

Søkemotoroptimalisering

Google Lighthouse testen vi alle ønsker

SEO er kritisk for synligheten til ethvert nettsted, og Webflow CMS har innebygde verktøy for å hjelpe deg med å optimalisere innholdet ditt for søkemotorer.

Webflow CMS lar deg sette opp title tag og meta beskrivelse utifra feltene til samlingen. Gjenbruk felt, sett opp egne felt, eller miks og match mellom flere felt og egen tekst for å generere tag og beskrivelse.

SEO instillinger for en samling

Det samme gjelder open graph, hvor du også kan gjenbruke bildet fra et annet felt eller opprette et eget felt for bildet.

Open Graph instillinger for en samling

Skille mellom Designer og Editor

Webflow plattformen kommer med to grensesnitt for administrasjon. En Designer som kommer med alle funksjonene til plattformen, og en simplifisert Editor som er tilpasset for innholdsforvaltere og sluttkunder.

Dette skillet lar byrå som Mediaveien sette opp design, det tekniske, og så tilpasse et miljø som blir behagelig for en sluttkunde å arbeide med.

Webflow Designer

Webflow Designer er kjernekomponenten i Webflow-plattformen, som gjør det mulig for designere å lage responsivt webdesign visuelt. Den revolusjonerer tradisjonelle design- og utviklingsprosesser ved å eliminere behovet for å skrive kode manuelt.

Webflow Designer grensesnitt

CSS-stilisering

Webflow tilbyr detaljert stilisering med en visuell interface for CSS-eiendommer. Dette inkluderer fontstørrelser, farger, marginer, padding, flexbox, grid-systemer og overganger, blant annet. Du kan intuitivt justere disse eiendommene i et intuitivt grensesnitt.

Responsivt design

Designer støtter responsivt design ved å tillate skaping av ulike visninger for forskjellige enheter (desktop, tablet, mobil). Du kan tilpasse layouten og designet spesifikt for hver skjermstørrelse, noe som sikrer at nettstedet ditt ser bra ut på alle enheter.

Interaktivitet og animasjoner

En kraftig funksjon i Webflow Designer er muligheten til å legge til interaktivitet og animasjoner uten å kode. Dette inkluderer å sette opp hover-effekter, klikk-hendelser, skroll-animasjoner, og mer, som gjør nettstedet mer engasjerende for brukeren. Hover effekter er viktig for å understreke hvilke elementer i designet som er interaktive.

Ren kode

Designer oversetter dine visuelle beslutninger til ren, semantisk HTML, CSS, og JavaScript. Denne koden kan eksporteres og brukes utenfor Webflow-plattformen om nødvendig.

Webflow Editor

Webflow Editor er tilrettelagt for innholdsforvaltere og kunder som trenger å gjøre oppdateringer på nettstedet uten å gå inn i designverktøyene. Det er en live editor som gir brukerne muligheten til å endre og oppdatere innhold direkte på nettstedet.

Rediger innhold live på siden din og publiser endringen når det er klart

Innholdsendring

Brukere kan klikke direkte på tekstelementer på nettsiden for å redigere dem, og kan legge til nye innlegg, sider eller listeelementer ved å bruke den forhåndsdefinerte strukturen i samlingene.

SEO-verktøy

Editor gir brukerne mulighet til å redigere SEO-relaterte elementer som sidetitler, beskrivelser og bilde-alt-tekster, helt essensielt for å forbedre og vedlikeholde søkemotoroptimaliseringen.

Enkel publisering

Når endringene er gjort, kan brukerne enkelt publisere disse endringene med et klikk på en knapp. Webflow sørger for at de endrede dataene synkroniseres og vises korrekt live.

Dynamisk innhold

Editor integreres sømløst med Webflow CMS, noe som betyr at brukere kan redigere og oppdatere dynamisk innhold som artikler, produkter i en nettbutikk eller prosjektporteføljen, direkte fra nettsiden.

Kombinasjonen fungerer flott i praksis

Webflow's kombinasjon av Designer og Editor gir en komplett løsning for webdesign og innholdshåndtering som dekker behovene både for kreative profesjonelle og klientsiden som håndterer det daglige innholdet.

Avsluttende

Webflow CMS er en altomfattende løsning for moderne webutvikling. Det gir deg verktøyene du trenger for å designe, utvikle, og administrere innholdet ditt med enkelhet. For virksomheter som ønsker full kontroll uten å fordype seg i detaljene, kan Webflow være den ideelle plattformen å publisere innhold fra.

Les mer om våre webløsninger her

Les mer om Webflow CMS her

Attributions

Freepik

artikler innen

Økt synlighet og booking med ny nettside for KriGer Yachting
Kundehistorier
Webutvikling

Økt synlighet og booking med ny nettside for KriGer Yachting

Vi utviklet en brukervennlig og estetisk nettside for KriGer Yachting, som har økt synlighet og booking av skjærgårdscruise.
LES MER
Vi har utviklet easyReq sin nye nettside
Kundehistorier
Webutvikling

Vi har utviklet easyReq sin nye nettside

Vi har utviklet en ny, brukervennlig nettside for easyReq, som allerede har ført til flere henvendelser få dager etter lansering.
LES MER
Havøysund Hotell sin nye nettside
Kundehistorier
Webutvikling

Havøysund Hotell sin nye nettside

Vi oppgraderte Havøysund Hotells nettside med profesjonelle bilder og en elegant one-page design, som gjorde daglig leder Logan svært fornøyd.
LES MER
Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?
Kundehistorier
Digital markedsføring
Webutvikling

Hvordan genererer vi over 80% av Evolos henvendelser?

Optimalisering av Evolos Meta-annonser sikrer 80% konverteringer via Facebook, med fokus på kvalitetsinnhold og strategiske landingssider.
LES MER
Vi har utviklet nettsiden til Alten Lodge
Webutvikling
Kundehistorier

Vi har utviklet nettsiden til Alten Lodge

Alten Lodge ønsket å oppdatere sin nettside for å forbedre inntrykket blant potensielle gjester.
LES MER
Hvordan vi gjorde finnmark moods bookbar!
Webutvikling
Kundehistorier

Hvordan vi gjorde finnmark moods bookbar!

Vi har hjulpet finnmark moods med hvordan de tilbyr og administrerer sine turer, takket være implementeringen av bookingssystemet GoToHub.
LES MER
Alle artikler

Få kontroll over markedsføringen

Digital markedsføring tilpasset dine behov

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.