fbpx Skip to main content

Videomarkedsføring – hvorfor det lønner seg

By 5. oktober 2021oktober 25th, 2021Markedsføring, Videoproduksjon

Gjennom det siste tiåret har videomarkedsføring hatt en boom. Flere aktører har meldt seg på i kappløpet om å fange oppmerksomheten til forbrukerne. Det er ikke lengre kun de store merkevarene som bruker videomarkedsføring. Sosiale medier har skapt et rom for at også de mindre aktørene kan nå ut til forbrukerne.

Innspilling av ev en rekrutteringsvideo vi gjorde for Alta Kommune.

Kampen om oppmerksomheten…

er mer tilspisset enn noensinne. De sosiale mediene florerer av informasjon, og for å være med i kampen om oppmerksomheten til forbrukerne må man bringe noe til bordet. Mange har allerede åpnet øynene for videomarkedsføring. Det finnes nok dødt innhold på internett og forbrukerne ønsker å få noe ut av tiden sin. For å få oppmerksomheten til forbrukerne, og ikke minst beholde den, må man holde seg aktuell.

Økende trend

I følge Wyzowl, som gjennomfører årlige spørreundersøkelser rundt bruk av video i markedsføring, opplyser markedsførere at de forutser en økning i bruk av videomarkedsføring. I tillegg kan man se at pandemien har hatt en påvirkning på bruk, og forbruk av videoer. Både markedsførere og forbrukere ser på video som mer nyttig enn de gjorde før pandemien. Både produksjon og forbruk av videoer har altså økt.

Markedsførere ser mer positivt på hevingen ved bruk av videomakredsføring enn noen gang før. Videoer fører til økning i trafikk, genererer «leads» og øker salg og kundeforståelse. Forbrukere bruker video som et viktig verktøy for å oppdage, forstå og benytte seg av tjenester.

A73 kamera brukt til innspilling av musikkvideo.

Wyzowl har siden 2015 gjennomført årlige spørreundersøkelser hvor de spør profesjonelle markedsførere og forbrukere om deres video-bruk. De kom nylig ut med resultatet for 2021.

Her kommer noen tall:

  • 86% av bedrifter bruker video i sin markedsføring. Dette er det høyeste tallet noensinne.
  • 93% av markedsførere som bruker video sier at det er en viktig del av deres markedsføringsstrategi.
  • 87% sier at videomarkedsføring gir de positiv ROI (return on investment).
  • 84% sier at videoer har vært effektivt for å produsere «leads».
  • Nesten 8 av 10 markedsførere ser en sammenheng mellom videomarkedsføring og økte salg.
  • 94% rapporterer at videoer har hjulpet med brukerforståelse av tjenester eller produkter.

Høyere forbruk

Pandemien har påvirket vårt forbruk av videoer. Forbrukere sier at mengden videoer de ser har økt etter pandemien. Også markedsførere sier at pandemien har endret hvordan de benytter seg av videomarkedsføring. Videoer har blitt viktigere for bedrifter, og flere har økt budsjettene sine for videomarkedsføring.

Tallene viser altså stadig vekst i bruken av video i markedsføring. Konkurransen blir stadig tøffere, så det er viktigere nå enn noensinne å skape godt innhold av høy kvalitet. Både gjennom god planlegging og god gjennomføring. Selv om kampen om oppmerksomheten til forbrukerne har blitt tøffere finnes det fortsatt underutnyttede muligheter. Forklaringsvideoer har i det siste opplevd vekst, og forbrukerne forteller at denne typen videoer ofte hjelper de å ta en kjøpsbeslutning. I tillegg er denne typen video noe av det forbrukerne etterspør i størst grad.

Nesten 9 av 10 forbrukere ønsker mer videoinnhold fra bedrifter. Bedriftene som bruker video i sin markedsføring, melder om at dette er et effektivt verktøy for generering av leads og merkevarebevissthet. Videoinnhold er altså universelt populært blant forbrukere og bedrifter, og kommer etter all utsikt til å fortsette å vokse i tiden fremover.