fbpx Skip to main content

Alta Kommune – Næringslivsserie

By 15. august 2022Kundecase
Delebilder for næringslivsserien

Alta kommune ønsker å fremme næringslivet, som er en stor bidragsyter til at Alta er i sterk vekst.

Avtale-med-Alta-kommune

Det fokuserte målet har vært å skape interesse rundt det å drive næringsvirksomhet i kommunen, samt å bygge opp om tilrettelegging og tilbud til næringslivet i Alta. 

Kreativt møte - Verte

I den sammenhengen tok de kontakt med oss for å lage en videoserie for å fremme budskapet. Serien ble publisert på nettsiden til kommunen, og har blitt vist i flere anledninger internt og eksternt. Nedenfor kan du lese om de forskjellige episodene vi har produsert så langt. 

Personell i arbeid

Konseptet i serien går ut på at aktører i næringslivet i Alta forteller om sine virksomheter. 

Episode 1 – Entreprenører og eiendomsutvikling

Den første episoden i næringslivsserien handler om entreprenører og eiendomsutvikling i Alta. Her forteller daglig leder i Kivijervi AS om entreprenørvirksomhet i Alta, og hvordan bedriftene i samarbeid med kommunen og regionen utvikler næringslivet og får rekruttert. 

Eirik Kivijervi Innspilling av intervju

Vi møter også Tore Wæraas som er en av eierne og driver Kunnskapsparken Alta. Han forteller om hvordan prosessen med å få opp et næringsbygg var, både i samarbeid med kommunen og det øvrige næringslivet i Alta. 

Tore Wæraas Innspilling av intervju

Episode 2 – Gründerbyen Alta

Episode to av næringslivsserien tar for seg gründervirksomhet, og særlig hva Alta har å tilby av ressurser for gründere. Vi møter både Guro Brandshaug fra Orinor, og Harriet S. Nystu fra Visjona som begge fungerer som konsulenter og støttespillere for gründerbedrifter. 

Montering av Evolo

Vi får et innblikk i hvordan konsulentbyråene jobber, og en oversikt over hva slags hjelp man kan få som nyoppstartet bedrift.  

Harriet i Visjona blir Intervjuet

Vi møter også Kristen A. Ellingsen, fra Universitetet i Tromsø, som forteller om hvilke tilbud de har til gründere og hvordan de tilrettelegger for innovasjon og vekst i nord. 

Avju innspilling

Episode 3 – Nye investorer

I den tredje episoden av Næringslivsserien ønsker kommunen å belyse nye aktører som investerer i næringslivet i Alta, og hvordan de opplever prosessen. 

I videoen møter vi Arild Holten fra Dolphin Eiendom AS, og Arvid Sulland fra Sulland Holding AS som er nye i næringslivet i Alta. De belyser prosessen med å etablere seg og å investere i Alta, både når det kommer til samarbeid med kommunen og øvrige lokale aktører.

Arvild Sulland i studio

Trykk her for å lære mer om video.