Skip to main content

Instagram video

Om du har scrollet deg gjennom Instagram denne helga har du sikkert lagt merke til at Instagram har endret videoformatet sitt. Det kan se ut som om at alle videoer er lagt ut som IG-TV-innlegg. Det er ikke tilfellet. Instagram har nemlig slått sammen IG-TV og feedvideoer til Instagram video.

Dette har de gjort for å samle video-innhold på ett sted slik at det er lettere for folk å oppdage innhold. I tillegg har de lagt til flere funksjoner som klipping, filtre og muligheten for å tagge profiler og steder.

Videoer har fått en egen feed inne på instagram-profilen.

Videoene kan bli sett både i feed, og man kan velge å klikke seg inn på videoene for å se de i full skjerm. I feeden forhåndsvises videoen i 4:5 format. Det er greit å ha i bakhodet når du lager innhold slik at det viktigste kommer med innenfor formatet videoen forhåndsvises i.

Det er også lurt å tenke på når du poster reels i den vanlige feeden.