Velg en side

Viste du at 1 minutt video tilsvarer 1,8 millioner ord for publikum?

Ser det stadig vekk, bedrifteiere ikke begynner med film fordi de ikke har “riktig” ustyr, tid, budsjett eller motivasjon. Dine konkurrenter venter ikke, det bør heller ikke du.

Tenkte å skrive innlegg hvor viktig video kan være for din bedrift.

Fordi sosiale medier har drastisk endret måten vi driver markedsføring på, og snudd markedsføringverden opp ned de siste 10 årene eller så.

Det er ikke lenger den som roper høyest som vinner

Hva om dine konkurrenter begynner med en til to videoer uken på sosiale medier? Det kan skylle din bedrift under radaren og derav mindre eksponering.

1 år fra nå skulle du ønsket du startet idag

Karen Lamb

Vi starter med

Video Konverterer Salg

Det er ingen hemmelighet at det endelige målet med ethvert markedsførings initiativ er å konvertere, enten det er i salg, følgere eller brand awarnes.

72% av kundene vil heller lære om et produkt eller en tjeneste ved hjelp av video. Så video er en flott måte å fremheve et produkt, demonstrere produktet eller en spesifikk funksjon. Hubspot

I følge tubularinsights har 73% innrømmet at kjøp av produkter har vært påvirket av en produktvideo.

For sannsynligheten at flere leser på en artikkel eller tekst på samme skjermen er små. Da kan en produkt eller tjeneste video involvere flere av partneren som er tilstede.

Indirekte Markedsføring

Indirekte markedsføring er ikke den tradisjonelle “kjøp nå“, men det handler om å ikke vifte produktet rett foran ansiktet for å selge.

Video er en flott måte å kjøre indirekte markedsføring, her har du noen eksempler på indirekte markedsføring.

Start en YouTube kanal hvor du gir verdier til dine følgere. Se for deg en bil verksted som har spart deg for en tur til de. Hvem tenker du da på nesten gang bilen får problemer du ikke kan gjøre selv, eller når servicen skal utføres?

La oss titte på PLAYTECH og se hvordan dem har brukt indirekte markedsføring i underholdningsbransjen.

Playtech er i bunn og grunn en butikk som selger teknologiske produkter som datamaskiner og tilbehør.

De har latt YouTube kanelen Viva La Dirt League til og bruke butikken under innspilling til serien Bored.

Det har gitt butikken enormt mye markedsføring på sosiale medier, som du kan se av resultater under, kan du tenke deg hvor populær butikken er i lokalmiljøet.

Flere eksempler er YouTube brukeren Chris Conrady da han filmet en dokumentar serie når han lagde selskapet sitt.

Han dokumenterte oppstarten av sin “Custom sock” selskap på YouTube fra første dag. Videoene ga verdier, underholdning og gratis reklame til sin bedrift.

Dette er en indirekte markedsføring teknikk fordi han aldri selger noe til publikumet, han gir en underholdning samtidig masse nyttige tips. Hvis du titter på videoene kan du se han også sterke opp K.L.T faktoren, som vi kommer til lenger ned.

Mer Synlighet på Sosiale Plattformer

Ønsker dere å være synlig i sosiale medier, kan dere ikke bare opprette en bedriftsside og tro at det er nok. Det vil krever regelmessige publisering av innhold som f. eks. video.

Visste du at f. eks. at en video på Facebook får i gjennomsnitt 135% mer organisk rekkevidde enn et Facebook-bilde? Buffer

De fleste har en frykt om å ikke “spamme“. Husk at dine følgere har med viten og vilje likt eller følget din side som vil si dine tilhengere ønsker å bli kjent med deg og dine tjenester/produkter.

Dere kan starte med å lage en video i uken som hvem dere er, dokumentere oppdrag eller hvordan arbeidsdagene deres ser ut.

Video Skaper Tillit og Engasjement

KLT faktor “Know, like & trust – faktor er en god metode for relasjonsbygging til din publikum. Forbrukere kjøper lettere fra bedrifter de liker, kjenner og har tillit til.

For at forbrukere er mer og mer kritisk og vil ikke bare ta deg på ordet.

Så de ønsker en forbindelse. En forståelse av hva du har å tilby og hvordan du kan hjelpe dem. Viktigst av alt, de ønsker forsikring om at du er her for å bli.

Hvordan bygger du KLT faktoren? Eksempel av videoinnhold du kan starte med å gi verdier.

Hvis du er rørlegger kan du lage en «guider» om hvordan man fikser enkle problemer eller dokumentere når du er ute på oppdrag hos kunder, eller vise hvorfor du elske arbeidet ditt.

Husk og vær åpen, det er kanskje ikke komfortabelt for enkelte, men relasjonsbygging er viktig.

Video Kan Senker Fluktfrekvensen

Hva er fluktfrekvens? Fluktfrekvensen er en beregning som måler prosentandelen av folk som lander på nettstedet ditt og ikke gjør noe på siden. Så de klikker ikke på meny valgene, les mer, kobling eller lenker på siden.

Hvordan kan video senke fluktfrekvensen? Bare å legge en video på forsiden din kan redusere fluktfrekvensen med gjennomsnittlig 34%. Det betyr imidlertid ikke at du bør ha en tilfeldig video. Benytt video som går rett på sak og hold det relevant til nøyaktig hva besøkende søker.

I gjennomsnitt bruker folk 2,6 ganger mer tid på sider med video enn uten. Det hjelper å senker fluktfrekvensen betraktelig.

Hva betyr høy fluktfrekvens for min bedrift og kunder? Over tid påvirker en høy fluktfrekvens negativt på SEO fronten fordi det indikerer dårlig brukeropplevelse på nettstedet.

Har forskjellige bransjer andre fluktfrekvenser? Ja, gjennomsnittlige fluktfrekvens varierer betydelig avhengig av nettsted type du har. For blogger mellom 70-90%, innholdsider er på rundt 40-60%, og tjenester sider 10-30%.

Konklusjon

Hvis du og din bedrift ikke bruker video i 2020 kan det være en tabbe. Uavhengig om du er blogger, entreprenør til bedrifteier, så vil dine konkurrenter bruke video.

Om konkurrentene dine enda ikke bruker video står du bedre til å starte. Når 1 minutters video kan si 1,8 millioner ord, da bør du hive deg på.

Har du tenkt å starte med video etter å lest artikkelen?